• Klantbeoordelingen (4.7/5)
 • Gratis cadeau bij je bestelling
 • Website van het jaar
 • Beste webwinkel 2017

Team Body & Fit

10 vragen aan Junkfoodstar

 1. Wie ben je en waar kennen we je van?

Ik ben Dennis van der Wal, 30 jaar oud, gelukkig getrouwd en vader van twee meisjes. Ik heb gevoetbald bij PEC Zwolle en Cambuur Leeuwarden, tegenwoordig ben ik actief bij Sparta Nijkerk. Op Instagram ga ik door het leven als Junkfoodstar.

 1. Hoe ben je op het idee gekomen om een junkfood Instagram account te beginnen?

Het begon als een If it fits your macro’s account, een mix van fitness en voeding. Toen ik Instagram en fotograferen steeds beter onder de knie begon te krijgen, kwam mijn liefde voor junkfood nog meer op de voorgrond.

 1. Inmiddels heb je 100k volgers. Wat is volgens jou de reden van dit succes?

Ja het gaat heel snel nu! Ik probeer mijn voedsel mooi op de plaat vast te leggen en ik doe dit ook nog eens dagelijks. Veel van mijn cheats zijn ook exclusief en slechts in bepaalde delen van de wereld verkrijgbaar. Bovendien presteer ik het ook nog om er fit bij te lopen. Ik denk dat dit mensen aanspreekt.

 

 1. Hoe kom je aan al het eten/junkfood en eet je daadwerkelijk ook alles zelf op?

Ik word tegenwoordig gesponsord door Candyland. Soms doe ik een ruilbox met een vriend uit Amerika. En ik eet altijd alles op tenzij anders vermeld. Anders liep ik er wel een stuk droger bij, haha!

 1. Gaat er een dag voorbij dat je niet aan junkfood denkt en/of geen junkfood eet?

Ik denk elke dag aan junkfood ja, en er gaat bijna geen dag voorbij dat ik het niet eet, haha. Zelfs op een lagere calorie dag van 2500/3000 kcal, weet ik junkfood altijd wel in te plannen zonder honger te krijgen.

 1. Is er iets wat je niet lust? En is er bepaald eten wat je ooit nog eens wil proberen?

Ik lust op junkfood gebied alles. Dingen die ik graag wil proberen zijn meestal de nieuwe exclusieve uitgaven van de producten die ik eet.

 1. Vinden je kinderen het ook leuk dat je zoveel lekkernijen in huis hebt?

Mijn oudste dochter is 2,5 jaar oud, voor haar maakt het allemaal niet zoveel uit. Ze heeft vaak zelfs liever een appel dan een chocolaatje.

 1. Ondanks je (ogenschijnlijke) ongewone en doorgaans als ongezond bestempelde voedingspatroon, laat je op je Instagram account ook zien te beschikken over een goed fysiek. Hoe houd je een goede balans tussen junkfood en een afgetraind lichaam? Hanteer je bijvoorbeeld een bepaald dieet en/of sport je veel?

Ik doe aan voetbal, waarbij ik een wedstrijd speel en nog drie keer per week train. Tegenwoordig fitness ik vaak nog maar een keer per week, omdat ik ook druk ben met onze twee meisjes en onze webshop OuApc. Buiten het sporten om is mijn calorie behoefte altijd heel hoog, waardoor ik gemakkelijk cheatmeals kan toepassen buiten mijn standaard voeding om. Andere producten die ik veel eet maar niet op mijn pagina voorkomen, zijn magere kwark, kipfilet, fruit en pasta’s.

 1. Je hebt sinds enige tijd een Cheatmeal E-Book, uitgebracht samen met Fit Dutchies. Hoe zijn jullie op dit idee en deze samenwerking gekomen?

Het is begonnen met een wekelijkse cheatmeal op hun pagina waar leuk op werd gereageerd. Van daaruit kwam het idee om er een boek van te maken!

      10. Hoe zou jouw junkfood-dag eruit zien als je nog één dag te leven had?

Ik zou ontbijten met een heel pak cornflakes van het merk Reese’s, gemixt met vanille melk. Mijn lunch zou bestaan uit een dozijn Dunkin Donuts. Als avondeten de zelf gefrituurde kip van mijn vrouw met een milkshake van MCDonalds. Mijn Netflix-snack wordt de Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup, getopped met extra Reese’s cups uiteraard!

Over de schrijver

Body & Fit

De bloggers van team Body & Fit bevinden zich dagelijks in het werkveld. Of het nu gaat over voeding, sport, supplementen of de laatste trends. De bloggers zitten er bovenop! De leukste weetjes, lekkerste recepten, trainingen en sportadvies geven zij dan ook graag aan jullie door.

Reacties