• Klantbeoordelingen (4.7/5)
  • Gratis cadeau bij je bestelling
  • Website van het jaar
  • Beste webwinkel 2017

Team Body & Fit

10 vragen aan Nochtli (deel II)

5) Hoe vaak per week train je en hoe lang?

Ik train 5 tot 6 keer per week en dat zijn dan meestal sessies van 1,5 uur. Inclusief warming-up en stretchen na het sporten. Als ik aan het preppen ben voor een expo, dan komt daar nog eens 30 minuten cardio bij. Ik heb voor mezelf standaard spiergroepen die ik train. Dit ziet er zo uit:

Maandag – Bovenlichaam, licht gewicht: 20 reps. x 3 sets x 5 oefeningen
Dinsdag – Benen, zware krachttraining (main focus quadriceps): 10 reps x 4 sets x 5 oefeningen
Woensdag – Rust
Donderdag –  Bovenlichaam, licht gewicht, circuit training: 20 reps. x 3 sets x 5 oefeningen
Vrijdag – Benen, zware krachttraining (main focus glutes): 10 reps x 4 sets x 6 oefeningen
Zaterdag – HIIT training: 40 min bodyweight oefeningen
Zondag – Rust

(na elke trainingssessie stretch ik m’n hele lichaam, hierbij gebruik ik ook een foamroller)

6) Met welke oefening heb je een haat-liefdeverhouding en waarom?

Met hip thrusters! Het is een super goede isolatie oefening voor je billen, met veel herhalingen, maar het brandt enorm. Na de oefening kan ik niet meteen normaal zitten, ik moet direct opstaan omdat ik anders kramp krijg in m’n billen hahaha.

7) Wat is je favoriete “clean” meal en wat is je favoriete cheat meal?

Clean: Gewokte Sugarsnaps, sojabonen en een vers gebakken tonijnsteak.
Cheatmeal: Op het moment Ben & Jerry’s Peanut Butter cup.

8) Op welke prestatie of belevenis ben je tot nu toe het meest trots?

Ik denk op het feit dat ik de enorme stap heb gemaakt om ontslag te nemen bij de politie. Ik vond het een lastige beslissing, want het was tenslotte iets wat ik altijd al wilde doen. Maar ik wist dat het beter zou zijn om te stoppen, hoe leuk ik de baan zelf ook vond. Ik was uitgeput en had al een keer een burn-out gehad, dus het was tijd om daar afscheid van te nemen. Het is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt!

9) Wie is jouw bron van (sportieve) inspiratie en waarom?

Mijn moeder is de grootste inspiratiebron in mijn leven. Helaas is zij in 2014, na een zeer kort ziektebed, overleden aan kanker. Zij is echt de sterkste en meest positieve vrouw die ik ooit gekend heb. Zij heeft mij dan ook zo enorm veel meegegeven in de 22 jaar dat ik haar naast mij had. Of het nu ging over doorzettingsvermogen, keihard werken voor iets wat je graag wilt, gezondheid, het waarderen van de kleinste dingen, positieve mindset etc. Ik ben haar hier enorm dankbaar voor en nog steeds helpt dit mij om mijn doelen te bereiken. Of dit nou in de fitnesswereld is of in het dagelijks leven.

10) Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst?

Nu focus ik me vooral op het verbeteren van mijn fysiek en mijn modellenwerk. Het lijkt mij bijvoorbeeld geweldig om uiteindelijk in een film of serie te spelen. Daarnaast ben ik qua fitness de laatste tijd vooral bezig om mijn benen te laten groeien en mijn bovenlichaam kleiner te krijgen. Het gaat al de goede kant op!

Als we het hebben over lange termijn goals dan zou ik toch heel graag mijn eigen bedrijf willen hebben. Ik kan helaas nog niet zeggen wat mijn ideeën hiervoor zijn, hihi! Ik kan in ieder geval vertellen dat ik in januari 2017 met iets nieuws naar buiten kom!

Je kunt Nochtli volgen op:

Over de schrijver

Body & Fit

De bloggers van team Body & Fit bevinden zich dagelijks in het werkveld. Of het nu gaat over voeding, sport, supplementen of de laatste trends. De bloggers zitten er bovenop! De leukste weetjes, lekkerste recepten, trainingen en sportadvies geven zij dan ook graag aan jullie door.

Reacties