Team Body & Fit

Rene ripped on stage: 16 week challenge

RUMAG- presentator, fulltime chaoot slash druktemaker René Watzema (28) is er klaar voor en klaar mee! Na jaren lang geleefd te hebben onder het mom “hoe meer hoe beter”, is het tijd om zijn leefstijl drastisch te veranderen.. Het doel? Een fotoshoot met het ultieme fysiek! De komende tijd zullen wij René uitgebreid volgen. Lees snel het interview en volg zijn progressie! Dames en heren; René Watzema.

Wat een intro hé! Maar nog even voor de mensen die je niet kennen; wie ben je / wat doe je?

Mijn naam is René Watzema. Ik ben geboren in Haarlem en opgegroeid in Zandvoort. Hier heb ik mijn sociale skills kunnen ontwikkelen als barman. Mijn laatste 5 jaren in de horeca waren bij Brasserie van Dam. Bekend door de eigenaresse Nicolette van Dam en haar man Bas Smit. Toen ben ik als salesmanager aan de slag gegaan bij een bekend onderbroekenmerk. Niet veel later ben ik door RUMAG ontdekt met mijn fantastische playback talenten die ik heb mogen vertonen bij een programma van Jandino en bij RTL Late Night. Dankzij deze ontdekking ben ik het gezicht van het merk RUMAG geworden. Ik presenteer, acteer en host programma’s met een splaakgeblek.

Dat ging inderdaad aardig snel allemaal! Je staat op het punt om samen met ons een uitdaging aan te gaan. Besef je je wel wat je gaat en moet doen?

Body & Fit kwam met een challenge waarin ik mijn lichaam van slappe-hap om moet toveren in 4 maanden tot hunk/covermodel. Een challenge ga ik niet snel uit de weg en deze al helemaal niet! Ik besef niet heel goed waar ik aan ga beginnen, maar ik ga er met volle overtuiging door mijn drukke schema tegenaan om het te volbrengen. Met de juiste hulp, steun en planning ben ik ervan overtuigd dit tot een succes te maken.. jullie toch ook? 😉

Absoluut! Wat motiveert jou om dit te bereiken? Is het de challenge, of vind je je uiterlijk net iets belangrijker?

Er zijn meerdere punten waarom ik dit wil doen. Ten eerste een challenge… Ik kan niet tegen mijn verlies en wil me niet laten kennen. Ik moet en zal mij bewijzen aan Body & Fit en de buitenwereld dat dit kan. Ten tweede merk ik aan mijn lichaam dat als het gezonder is, ik beter presteer op het werk. Ik ben in communicatie duidelijker en praat beter. Mijn jonge huidje lijkt er ook frisser uit te zien. Dit is natuurlijk enorm fijn op camera en zorgt ook voor nog meer zelfvertrouwen. Ik leer teksten beter en mijn creativiteit komt meer tot zijn recht. Ik ben benieuwd als ik mijn volledige levensstijl aanpas ik al deze factoren nog steeds zie ontwikkelen. Laatste punt uiteraard ook mijn uiterlijk. Altijd al een keer een sixpack gewild en een paar goeie tieten erop inplaats van dat kippenborstje. Leuk voor in de zomer, maar hopelijk ook voor het uitzicht van de vrouwen op het strand wanneer ik mezelf insmeer met overdreven veel olie.

Een doel zonder een stappenplan is enkel een wens zeggen ze; hoe ga jij het aanpakken deze 16 weken?

Ik ben samen met mensen van werk aan het kijken hoe ik elke week een planning kan maken zodat ik aan de 6 keer trainen kom. Er zijn tussendoor activiteiten waar mijn fitheid op de proef zal worden gesteld. Mijn personal trainer van Krachtmeesters, Patrick van de Oort, zal ervoor zorgen dat ik elke training voluit ga en op de juiste manier te werk ga.

Heb je toevallig een sportief verleden? Is er een goede basis of begin je helemaal vanaf 0?

Ik ben enorm sportief geweest op het gebied van voetbal. Dit was 4 keer per week trainen en daarnaast ook wat tennis. Ik ben enorm fit geweest. Tot het moment waar voetbal mijn knieën compleet kapot heeft gemaakt. Ik was 22 toen ik echt moest stoppen met het beoefenen van de sport waar ik verslaafd aan was geraakt. Zeker 5 operaties verder aan mijn linkerknie en 2 aan mijn rechterknie hebben me pas laten stoppen. Dit heeft mij veel verdriet gedaan, ik was mijn uitlaatklep kwijt.
Eenmaal hersteld en fulltime werkend ben ik nooit meer op een of andere manier echt fit geworden in een bepaalde sport. Ik heb tennis wel weer opgepakt. Een goede basis is er niet, maar mijn lichaamsbouw is denk ik wel veel belovend. Vanaf 0 is helaas echt het startsein.

Voeding gaat een hele belangrijke rol spelen. Mealpreppen, supplementen.. is het allemaal verwerkt in je voedingsschema?

Samen met Body & Fit en Krachtmeesters wordt het voedingsschema in elkaar geschroefd. Ik zal met veel discipline moeten komen om dit aan te houden (en vol te houden). Op het werk maar ook privé helpt het wanneer ik de kennis heb wat ik mag en wat ik absoluut niet mag.

In 16 weken zullen er aardig wat feesten en partijen zijn waar je op aanwezig bent, ga je die bitterbal kunnen weerstaan?

Inderdaad veel feesten en partijen tussendoor. Ik heb gelukkig de kracht, en dat weet ik van mezelf om nee te zeggen. Ik vrees meer voor de planning waarin het voedingsschema eigenlijk nadeloos moet samengaan met mijn werk. Dat is ook een flinke uitdaging!

Thats the spirit! Wat ga je denk je het meeste missen tijdens deze 16 weken?

Pfff, dat is niet zo moeilijk. Mijn XL zak chips (geribbelde paprika, huismerk) met een smerig groot glas cola. Met refill.

Wij hebben er zin in! Waar kunnen we je volgen?

Let’s go! Volg alles via mijn Instagram en Youtube channel: renewatzema

Over de schrijver

Body & Fit

De bloggers van team Body & Fit bevinden zich dagelijks in het werkveld. Of het nu gaat over voeding, sport, supplementen of de laatste trends. De bloggers zitten er bovenop! De leukste weetjes, lekkerste recepten, trainingen en sportadvies geven zij dan ook graag aan jullie door.

Reacties