• Klantbeoordelingen (4.7/5)
  • Gratis cadeau bij je bestelling
  • Website van het jaar
  • Beste webwinkel 2017

Team Body & Fit

Festi-Fit met Kraantje Pappie!

Hiphopartiest, televisiepresentator en.. diehard sportschoolbezoeker; Kraantje Pappie is een duizendpoot die nooit stil zit. Maar hoe krijgt de geboren Rozenburger het toch steeds weer voor elkaar om fit op het podium te staan, terwijl hij optreden na optreden aaneenrijgt en ook nog eens werkt aan een nieuw album? We vroegen Kraantje het hemd van het lijf. Zijn antwoorden zullen je verbazen!

He, Kraan! Volgens mij staat het festivalseizoen alweer voor de deur, je wil even wat fitter worden right? Wat is voor jou de definitie van fit?

Ik vind het vooral nice om continu in mijn kleding te passen. Ik ben door mijn topsport  verleden (judo) een ontzettende jojo gebleven. Fit zit ik op 83 kg met zo’n 8% bodyvet en laat ik me gaan, dan ben ik in no time 93 kg. Ik ben nu weer aardig bezig. Conditie weer wat aansterken en m’n kracht een beetje terug krijgen. Ik ben vooral fit als mijn hoofd rustig is.

Uiteraard ben je veel backstage.. kortom genoeg verleiding naar drank en snacks; kan je dit weerstaan of ga je toch voor een Body & Fit snack?

Ik ben niet echt een snoepert. Drank, en dan met name speciaal bier, is wat ik wel erg graag mag drinken. Het perse binnenkrijgen van alcohol in de drankjes is geen must, het gaat me wel echt om de smaak. Met mijn nieuwe pakket van Body & Fit heb ik in elk geval een aantal goeie vervangers te pakken. Zo kan ik af en toe ook eens een Smart Bar of Smart Protein Chips eten. Ik moet wel eerlijk toegeven; ik ben niet altijd even streng voor mezelf.

Als je met zo’n druk tourschema zit, waar haal je de energie/motivatie vandaan om toch te knallen in de gym?

De gym is één van de weinige plekken waar ik mijn telefoon niet in mijn handen wil hebben. Dat geeft mij een rustig gevoel en rust in m’n hoofd. Eindstand is sporten natuurlijk sowieso nooit een slecht idee. Ik ben alleen wel het type, als ik wegens omstandigheden een paar keer achter elkaar niet kan, gooi ik er al snel voor langere tijd met de pet naar.

Even voor de duidelijkheid, op hoeveel festivals sta je aankomend seizoen en hoe zorg je dat je deze fit doorkomt?

Ik gok dat het er zo’n 100 zullen zijn en deze gaan eigenlijk allemaal op karakter en op adrenaline die ik krijg van het publiek. Een goede conditie is vooral een extraatje in dit geval, maar het is wel fijn voor het publiek dat als ik mijn shirt uittrek, het er ook een beetje fatsoenlijk uitziet. Eigenlijk word ik elk optreden een stukje fitter omdat het een behoorlijke cardio oefening is.

Uiteraard speelt voeding daarbij een belangrijke rol, kan je zelf een gezond schema creëren waar jij je ook echt aan houdt? En zitten daar supplementen bij?

Dat ik me er niet altijd aan houd, wil gelukkig niet zeggen dat ik mijn lichaam sinds mijn topsport carrière niet van binnen en buiten helemaal ken. Ik weet dondersgoed wat ik wel en niet zou moeten eten, het verschilt alleen per moment of periode of ik me er wel of niet aan kan (lees: wil) houden. Supplementen helpen mee in de vorm van vitaminen, calcium-, en visolie tabletten en eiwitshakes, meer eigenlijk niet.

Tuurlijk, er mag ook genoten worden! Stel, je hebt nog een maand om te doen wat je wil doen… wat doet Kraantje Pappie dan?

Reizen. Ik ben al in geen jaren meer op vakantie geweest.

Met welke oefening heb je een haat- liefdeverhouding?

Squats, zoals de rest van de wereld. Het is het heerlijkste gevoel wanneer je er klaar mee bent, en het slechtste gevoel als je er mee moet beginnen.

Fitness of Judo?

Op dit moment fitness, maar vroeger gingen deze natuurlijk hand in hand met elkaar. Het fijne aan judo is wel dat je daar letterlijk elke spier van je lichaam mee traint. Dit kan natuurlijk ook met fitness, maar met judo gaat dit nog gemakkelijker.

Bedankt voor je tijd! Wat kunnen we de komende tijd nog van jou verwachten? Waar kunnen we je vinden en wat ben je allemaal van plan?

Veel nieuwe muziek, een album genaamd ‘DADDY’ die ergens later dit jaar zal verschijnen, en je kan altijd even kijken op www.bankbookings.nl voor mijn agenda en op www.bankbookings.nl/daddy koop je kaarten voor onze clubtour. Deze gaan erg snel, dus wees op tijd. Bij zijn is meemaken!

Volg Kraantje Pappie op:

Spotify
Instagram

Over de schrijver

Body & Fit

De bloggers van team Body & Fit bevinden zich dagelijks in het werkveld. Of het nu gaat over voeding, sport, supplementen of de laatste trends. De bloggers zitten er bovenop! De leukste weetjes, lekkerste recepten, trainingen en sportadvies geven zij dan ook graag aan jullie door.

Reacties