Team Body & Fit

Eiwitrijke Kiwi Cheesecake

Zin in iets zoets waar je ook verantwoord van kan snoepen? Probeer dan eens deze heerlijke Kiwi Cheesecake van Lisa, de blogger achter In Love With Health! De krokante onderlaag gecombineerd met het zoete van de kiwi en de ”cheesecake” laag doet het super goed samen. Een lekkere traktatie voor op school, of een hemelse snack of dessert voor thuis. Mmmm!

Ingrediënten

Bodem

Cheesecake lagen

  • 1 kg magere kwark
  • 11 gelatineblaadjes
  • 1 handje spinazie
  • 1 eetlepel honing
  • 3 kiwi’s

Bereidingswijze

Bodem

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Wel de dadels 5 minuten in warm water. Gooi het water hierna niet weg, want dit kun je gebruiken voor de bodem.
  3. Meng in de keukenmachine de havermoutmeel, kaneel en dadels. Laat de keukenmachine een aantal keer flink draaien.
  4. Voeg hier vervolgens de overige ingrediënten van de bodem aan toe en laat nog een paar goed draaien totdat alles goed vermengd is.
  5. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en schep hier de bodem in. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
  6. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven. Laat hierna goed afkoelen.

Vulling

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Meng 500 gram magere kwark met spinazie in de blender. Schep dit in een kom en zet even opzij.
  3. Meng de overige kwark met de honing.
  4. Schep hier 2 eetlepels van in een steelpannetje en los hier 5 gelatineblaadjes in op.
  5. Als de gelatine is opgelost giet je dit weer bij de overige kwark. Dit is voor de eerste laag.
  6. Giet de kwark op de bodem en zet 1 uur in de koelkast.
  7. Los nu de overgebleven 6 blaadjes op in 2 eetlepels spinaziekwark.
  8. Is de gelatine opgelost? Voeg de eetlepels dan weer toe aan de spinaziekwark.
  9. Haal de bodem met de eerste laag uit de koelkast, voeg de tweede laag (spinaziekwark) toe en zet terug in de koelkast.
  10. Schil de kiwi’s en snijd in plakken.
  11. Bedek de cheesecake met de kiwi plakken en zet vervolgens weer terug in de koelkast.
  12. Laat de cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast staan. Daarna kun je het in porties snijden.

Meer leuke recepten van In Love With Health? Bekijk dan eens haar (kook)boeken, website of Facebookpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze laatste acties en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Over de schrijver

Body & Fit

De bloggers van team Body & Fit bevinden zich dagelijks in het werkveld. Of het nu gaat over voeding, sport, supplementen of de laatste trends. De bloggers zitten er bovenop! De leukste weetjes, lekkerste recepten, trainingen en sportadvies geven zij dan ook graag aan jullie door.

Reacties