Crunchy protein cookies

Freud & Fries

Crunchy protein cookies

Al een tijd ben ik op zoek naar the perfect protein cookies. De meeste recepten die ik tegenwoordig tegenkom zijn vaak van die cakey gevallen, soort muffins, maar dan rond en plat. Die anderen? Daar zit waarschijnlijk suiker in, maar ik wil juist een suikervrije protein cookie. Op een ochtend kwam ik het perfecte recept tegen van mijn grote inspiratiebron Protein Pow voor crunchy protein cookies. Could’nt believe it! Dus ik ging onmiddelijk aan de slag om mijn eigen versie te maken van haar protein cookies. En die deel ik natuurlijk graag met jullie!

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen in een kleine keukenmachine bijna helemaal fijn. Je mag het ook wat grover houden.
  2. Doe vervolgens de dadels met het water in de keukenmachine. Het hoeft geen puree te worden maar de dadels moeten in ieder geval niet meer heel zijn.
  3. Voeg de gemalen ingrediënten samen met alle overige ingrediënten en meng goed tot een geheel. Vorm hiervan een bal en maak hier vervolgens zes kleine balletjes van (ongeveer 30 gram).
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en spray met non-stick spray. Druk hierop de balletjes plat.
  5. Bak zo’n 8 minuten in de oven op 180ºC. Wanneer je ze eruit haalt kunnen ze nog zacht zijn in het midden, maar wanneer je ze laat afkoelen buiten de oven worden de koekjes vanzelf hard.
  6. EET SMAKELIJK!

Wil jij meer leuke en lekkere recepten van Monique? Bekijk dan haar blog Freud & Fries of neem een kijkje op haar Facebook of Instagram!

  • Per stuk:
  • Energie
    128 kcal
  • Vetten
    7 g
  • Koolhydraten
    7 g
  • Eiwitten
    8 g

Reacties