• Klantbeoordelingen (4.7/5)
  • Gratis cadeau bij je bestelling
  • Website van het jaar
  • Beste webwinkel 2017
Moederdag Berry Cake

mamasuperdun

Moederdag Berry Cake

Op moederdag doe je graag wat terug, en wat is er leuker dan je moeder verrassen met een feestelijke taart! Met deze heerlijke verrassing laat zien dat je niet altijd maar een cadeautje hoeft te kopen om jouw moeder in het zonnetje te zetten. Het bewijs dat iets dat je zelf maakt ook heel erg gewaardeerd wordt!

BEREIDINGSWIJZE

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet in. Ik gebruikte bakpapier zodat ik het taartje er makkelijk uit kon halen.
  2. Je begint met de bodem. Stop de koekjes in een keukenmachine (of blender) en mix door tot de koekjes fijn zijn geworden. Pak een kom en doe hierin de verkruimelde koekjes samen met de kokosolie. Meng het geheel door zodat de olie goed is gemengd met de koekjes.
  3. Stop het mengsel in de taartvorm en verdeel over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel de bodem aan zodat het een geheel wordt. Zet de bodem in de koelkast, ondertussen ga je de middelste laag maken.
  4. Week 5 gelatine blaadjes in een bakje koud water en laat ongeveer vijf minuten staan.
  5. Meng in een kom de Griekse yoghurt, de magere kwark, het eiwitpoeder en honing tot een glad mengsel.
  6. Zet een klein pannetje op een zacht vuurtje met 5 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het pannetje. Roer het geheel door zodat de gelatine blaadjes oplossen in het water. Laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Roer het gelatine mengsel nu door het yoghurt/kwark mengsel. Pak de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem. Zorg dat je in ieder geval nog zo’n 2 cm aan de bovenkant overhoudt voor de bovenste laag.
  8. Zet de taart nu voor minstens 3 uur in de koelkast.
  9. Als deze tijd voorbij is maak je de bovenste laag. Week nu 3 gelatine blaadjes in een bakje water. Doe het diepvries fruit in een pannetje en zet op het vuur. Verwarm het fruit zodat het zacht wordt.
  10. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het fruit in het pannetje. Roer het geheel door zodat de gelatine blaadjes oplossen. Laat het fruit een paar minuten afkoelen in het pannetje.

Recept van: Mamasuperdun

6 personen

Reacties